Olika personer trängs på samma golfbana
Generellt om golf

Olika personer trängs på samma golfbana

Att det finns så många olika regler för hur du bör bete dig på en golfbana är bra. Eftersom du ofta inte är ensam om att vara ute och spela. Utöver andra spelare som går för sig själva eller i större grupper kan du också möta personal som arbetar på området. Du skulle kunna springa på exempelvis en caddie eller andra spelare för den delen också. Här kan du läsa lite mer om vad som gäller för att alla ska få en så bra spelupplevelse som möjligt.

Artigt och rättvist

Två av ledorden inom golfen är rättvis och artig och de flesta som spelar golf förhåller sig till detta. De regler som är viktigast att komma ihåg är att du måste förhålla dig rättvist både när det gäller ditt eget spelande och hur ditt spel påverkar andra. Exempelvis så får du inte förstöra banan för de spelare som kommer efter dig. Du får inte heller påverka deras spel på något annat sätt. På samma sätt måste andra spelare respektera dig och ditt spel.

Att artigt hälsa på andra som befinner sig på och runt om banan brukar vara uppskattat. Men du bör vara medveten om att de vill koncentrera sig på sitt spel också.