Klädstilen är viktig
Generellt om golf

Klädstilen är viktig

Det kanske låter både ytligt och lite snobbigt. Men, det finns faktiskt till viss del regler kring de kläder som du får och inte får ha när du spelar golf. Vissa regler är viktigare att följa än andra och visst går det att spela golf i andra kläder också.

Golfkläder och attiraljer

En tumregel är att vara välklädd, inte uppklädd och inte träningskläder utan någonting mitt emellan. Det gör att du är funktionellt klädd och kan få ut det mesta av ditt spel och du slipper väcka uppseende och/eller störa dina medspelare eller andra på banan. Förr var det vanligt med vita byxor med pressveck, kanske inte så praktiskt när det spelas på gräs. Det är inte lätt att åstadkomma fläckfria kläder när en spelar golf på gräs.

De flesta golfspelare som spelar på en viss nivå använder gärna handskar för att få bättre grepp. Handskarna kan också användas för att undvika blåsor och valkar av olika slag. Ofta används enbart en handske på den hand som spelaren inte använder som dominant, exempelvis vänsterhand på en högerhänt. Andra attiraljer som är vanliga är exempelvis solglasögon och keps för att undvika att störas av direkt solljus.