Henrik Stenson
Professionella golfspelare

Henrik Stenson

Henrik Stenson är den högst rankade svenska golfspelare hittills bland de manliga spelarna. Han påbörjade sin bana mot att bli professionell golfspelare redan som tolvåring och sedan dess har det hänt en hel del. I följande text hittar du mer information om honom, hans karriär och förhoppningsvis också inspiration till att själv våga följa dina drömmar om att bli professionell golfspelare.

Om Henrik Stenson

Henrik Stenson började som sagt spela golf redan som barn. Till en början spelade han för golfklubben Gullbringa G&CC. Men, i samband med en flytt bytte han också golfklubb som femtonåring. Efter det spelade han för Barsebäck G&CC, en klubb som han fortfarande är engagerad i. Om du vill läsa mer om honom utryckt med egna ord så hittar du hans egen hemsida via länken.

Han blev professionell golfspelare när han var runt tjugotre år gammal. Sedan dess har han ägnat sig åt professionellt spel. Redan efter fem år som professionell golfspelare slog han igenom på topplistan över de tjugo bästa golfspelarna i världen. Hans karriär har bara fortsatt nå nya höjder och det verkar som om han har utvecklats som golfspelare hela tiden och bara blivit bättre och bättre. Han är fortfarande aktiv som spelare och han drar in oändligt mycket pengar på att spela golf och det är det verkligen inte alla som kan åstadkomma.

Precis som för många andra som arbetar professionellt med det som många andra har som hobby har passionen för golfen genomsyrat hela Henrik Stensons karriär. Han har vid mer en ett tillfälle jämförts med legendariska spelare så som exempelvis en av de största amerikanska golfspelarna Tom Watson.

Det ser inte ut som om Henrik Stenson har pikat än. Han fortsätter att leverera bra resultat och spela på en professionell nivå utan att ha råkat ut för några större skador eller liknande. I jämförelse med till exempel Tiger Woods så har Henrik Stenson dels sluppit alla skandaler och dels sluppit att dra på sig olika skador. Istället har hans fokus varit på att bli en ännu bättre golfspelare och det ger resultat. Det är helt solklart att vi kommer att få se ännu mer av Henrik Stenson på de internationella tävlingarna i golf och på hemmaplan.

Han har även fått en rad priser för sitt arbete, bland annat mottog han Jerringpriset 2013 under Idrottsgalan 2014.