Golfbilen
Historia och kuriosa

Golfbilen

En golfbil är ett fordon som främst används för att ta sig runt en golfbana på, om du inte kan gå eller ta dig runt på något annat sätt. Dessutom används fordonet inom andra områden också. Mer om fordonet och om en annan form av golfbil kan du läsa nedan.

Golfbil och bilen Golf

Utöver att en golfbil är ett smidigt fordon med flertalet användningsområden så skrivs det ofta snarare om vad en golfbil inte ska användas till. Numera används nämligen golfbilar både på golfbanor för sitt ursprungliga syfte att transportera spelare och deras klubbor runt banan. Men, golfbilarna förekommer inom andra transportberoende branscher också. En golfbil får bara köra på mindre vägar och används därför bland annat för byggarbetare som måste laga något på gång-och cykelvägar.

Bilmodellen golf

En annan “golfbil” som blivit känd som transportfordon är Volkswagens modell golf. Modellen har egentligen inte så mycket med golf att göra utöver sitt namn. Den lanserades 1974 och namnet är tydligen inspirerat av Golfströmmen. Numera finns modellen i ett antal nyupplagor, närmare bestämt sju stycken. Originalbilen tillverkas inte längre utan den tillverkningen las ner så sent som på 2000-talet. Däremot tillverkas fortfarande många av de nyare varianterna.