John Daly – en galning på golfbanan
Historia och kuriosa

John Daly – en galning på golfbanan

Jag hade tänkt skriva ett inlägg bestående av en lista över golfvärldens galnaste spelare. Det var tills jag kom att tänka på John Daly och insåg att det inte behövs någon lista. Daly är tillräckligt excentrisk och underhållande för att bära upp ett inlägg helt på egen hand. Han har trots allt släppt en countrylåt med titeln “All my Exes Wear Rolexes”. Bara en sådan sak.

John Daly är överdrivet förtjust i alkohol och har självklart åkt fast för rattfylla ett flertal gånger. Det kanske han aldrig gjort om han gått på en ordentlig svensk körskola. Om det är någonting de trycker på där är det hur dumt det är att köra bil med alkohol i blodet. My Driving Academy är en körskola i Stockholm som med några innovativa grepp utvecklat vad en körskola kan vara. De har till exempel en smidig telefonapp som gör det enkelt att boka körlektioner och bygga ett individuellt anpassat studieschema. Besök dem på Körskola Söder för att börja din väg mot körkortet redan idag.

Många personliga problem

John Daly föddes 1966 i staden Carmichael i Kalifornien. Som golfspelare är han känd framför allt för kraften i sina utslag. Under karriären har han 11 gånger vunnit tävlingar i att slå längst. Men det här inlägget ska inte handla så mycket om Dalys karriär som golfare. Han är en väldigt duktig golfare, tyvärr har det faktumet till stora delar skymts av hans problematiska leverne. Det finns snart sagt inte något personligt problem han inte haft. Alkohol, spelberoende, skilsmässor och otrohet och så vidare. Hans problem med att spela om pengar ska tydligen ha kostat honom någonstans mellan 50-60 miljoner dollar över en 15 år lång period! Hans många skilsmässor är förstås vad som ligger till grund för countrylåten jag nämnde i det här inläggets inledning. Han må ha många problem, att sakna humor och självinsikt tycks i vilket fall inte vara ett av dem. Faktum är att han 2010 släppte ett album med coverlåtar som alla relaterar till hans stökiga liv på mer eller mindre humoristiska vis.

Väcker fortfarande uppmärksamhet

Senast John Daly uppmärksammades i svenska medier var det i samband med att han skulle spela i PGA Championship. Han fick då dispens för att använda golfbil under tävlingen, något som typiskt sett inte brukar vara tillåtet. Skälet sades vara att Daly hade gjort illa sitt knä. Det konstiga i sammanhanget är att golfare som Tiger Woods, som exempel, spelat golf med brutet ben utan att för den delen använt sig av någon golfbil. Frågan är om Dalys kontroversiella personlighet kanske betraktas som någon form av dragplåster och att PGA av den anledningen lät honom använda en golfbil. Det står i alla fall klart att Daly är en färgstark figur.