Börja spela golf i sommar
Historia och kuriosa

Börja spela golf i sommar

Golf är en sport som väcker blandade känslor hos människor. Sporten anklagas ofta för att vara de rikas och bättre bemedlades tidsfördriv eftersom det kan vara riktigt kostsamt att hålla sig med kvalitetsutrustning. Samtidigt har golfen något som lockar människor till banorna. Det är en avkopplande sport som man kan utföra precis som man vill. Läs mer här om varför golf kan vara sporten för dig i sommar!

En hälsosam sport

Numera har golfbanorna priser som de flesta har råd med och sporten är betydligt mer hälsosam än man kan tro. Golf förlänger nämligen livet genom att stärka muskler, hjärta och den mentala hälsan, samtidigt som sporten bränner kalorier. Detta gäller även om man tar sig runt banan med hjälp av en golfbil. Det är med andra ord ingen nackdel att med gott samvete utrusta den blivande golfbilen med bilinredning från Work System som ser till att det finns gott om plats för både klubbor och förfriskningar.

Kosten

Genom att även ta hänsyn till kosten kan du förbättra både kondition och prestation på banan. Genom att äta en frukt och dricka vatten vid var tredje flagga håller du dig pigg och maximerar hälsofördelarna med att röra på dig i den friska luften. Med rätt kläder och tillräckligt med tid är detta en sport som du kan utöva helt efter eget huvud. Ensam, eller med sällskap, kan du förlänga ditt liv med upp till fem år enligt brittisk forskning och svenska studier.