Skandalomsusade Tiger Woods
Professionella golfspelare

Skandalomsusade Tiger Woods

Den här artikeln handlar om den skandalomsusade Tiger Woods. Golfspelaren som inte bara skapat rubriker på grund utav sitt golfspelande utan främst på grund av andra orsaker. Dock är han en professionell golfspelare utan dess like och förtjänar egentligen mer uppmärksamhet på grund av det.

Om Tiger Woods

Redan som tjugofyraåring hade Tiger Woods hunnit vinna tjugoen professionella golftävlingar. Det är något som ingen lyckats med sedan 1913. Sedan dess har han fortsatt sin segerlycka och vunnit en rad tävlingar till. Han har med all rätt beskrivits som en av världens mest framstående golfspelare och det är han fortfarande.

Tiger Woods, eller Eldrick Woods kallas Tiger Woods efter en god vän till sin pappa. Han började sin väg mot att bli en framgångsrik golfspelare tidigt. Han blev professionell i allas ögon redan som nittonåring och dessförinnan hade han vunnit en del juniortävlingar av olika slag. Nu verkar han redo för kommande säsongen. Och han verkar inte ha några som helst planer på att sluta spela på professionell nivå. Han fortsätter istället förvåna alla och var nära en seger i British Open förra året.

Förhoppningsvis får vi se mycket mer intressant golf från den fantastisk golfspelaren. Men de mörkare och mer omständiga tidningsrubrikerna kan nog de flesta leva utan. Dock verkar han återigen vara på tapeten, som så många gånger tidigare när hans privatliv stått i centrum istället för golfen.

Kuriosa

Han var gift med svenskan Elin Nordegren mellan 2004-2010. De träffades genom att en annan känd golfspelare, Jesper Parnevik introducerade dem för varandra. Elin arbetade nämligen som barnflicka hos Jesper Parnevik i Florida. Det ledde till att de inledde en relation och förutom att vara gifta har de två gemensamma barn.

Han var mer eller mindre borta från att spela golf på professionell nivå under nästan tio år. Mellan 2008 till 2017 skapade han stora rubriker av helt andra skäl. Bland annat var det mycket skriverier om hans otrohetsaffärer, operationer och mediciner. Vid ett tillfälle blev han extra uppmärksammad. Det var nämligen i juni 2017, då hittades han av polisen, avsvimmad i sin bil i det lyxiga området i Florida där han bor. Han hade lämnat bilen på och polisen verkar ha blivit extra förvånade över att hitta honom i bilen. Det verkade som om det hela berodde på den cocktail av olika mediciner han hade tagit strax före att han satte sig i bilen.

Sedan dess ska han ha fokuserat mer på att spela golf än att skapa rubriker.